FAQ items aan het laden...
Vereniging & Nieuws2019-05-01T13:57:04+02:00

Badminton als sport

Anders dan hoe je op de camping speelt

Iedereen die voor het eerst badminton speelt bij een vereniging zal merken dat het toch een nadrukkelijk ander spelletje is dan hoe het op de camping wordt gespeeld. Badminton is technisch best moeilijk en zeer intensief indien het fanatiek wordt gespeeld. Kom het eens ervaren bij onze vereniging. We dragen altijd zorg voor een goede opvang en laten je spelen tegen mensen van je eigen niveau. Natuurlijk dagen we je wel uit! Je bent van harte welkom.

Badminton is onze passie

Kijk hoe je ook kan meegenieten

Elke woensdag- en vrijdagavond spelen we in ’t Haarhúùs. Er is altijd wel iemand aanwezig die je vragen kan beantwoorden. Dus als je geïnteresseerd bent, komt dan rustig eens langs op onze trainingsavonden.

Een overzicht van de laatste activiteiten en ontwikkelingen

SVS Mix-2 opnieuw tegen Baco

Op woensdag 27 oktober ging het Mix-2-team naar Olst voor een wedstrijd tegen Baco. We waren vol goede moed en konden afreizen met versterking van Barbara, die de licht geblesseerde Nan verving. Én met aanmoediging van onze vaste supporters Arnold en Marjan!!

De vorige keer speelden we vijf 3-setters die we helaas verloren, maar we zagen een kans op verbetering. Deze kwam ook in zicht na een prachtige overwinning van de heren dubbel. Frank zette in op een overwinning met 1 gewonnen en 1 verloren set in de enkel. Wat was het spannend! Maar het lukte helaas niet ondanks zijn 100% inzet. Ongelukkigerwijs viel Frank ook nog eens uit met een zweepslag, waardoor hij de mix moest staken. Bas en Nicolien maakten het spannend in de mix, maar redden het ook niet.

Zo werd het een pechavond met een verloren wedstrijd (1-7) en nu met 2 geblesseerden die de tegenstander wellicht zal onthouden als ‘de familie zweepslag’.

Gelukkig kunnen we de komende wedstrijd op 5 november door laten gaan met hulp van andere clubleden die invallen voor Frank en Nan. Alvast bedankt Robert en Monique!

SVS Mix-2 tegen Baco

Als je na 2 gewonnen wedstrijden bovenaan staat in de competitie, weet je niet wat je overkomt. Dat geldt tenminste voor de SVS mix2. Misschien staat die favorietenrol ons ook nog niet en is een plek in de schaduw van andere teams net zo prettig en zorgt het voor minder spanning bij de spelers.

Of dat de wedstrijd tegen BACO heeft beïnvloed, of dat het gewoon zo’n dag was die niet meezat, komen we niet te weten. Het feit ligt er wel dat Mix 2 met 7-1 aan de broek kreeg en teleurgesteld verder moet.
De uitslag is geen goede weergave als je bedenkt dat er 5 3-setters bij zaten.

Spanning was er zeker en na de wedstrijd, na wat gemopper en een douche, werd al weer met frisse moet vooruit gekeken naar de volgende wedstrijd op 22 oktober in ’t Haarhúùs.

Met grote dank aan ons vaste publiek, Arnold en Marian. We gaan er voor!!

Flits BC tegen SVS Mix-2

Een grote hoge sporthal met lijnen in andere kleuren en shuttles die ineens omlaag vielen door de ventilatie. Dit was de 1e indruk van de 2e wedstrijd tegen Flits.
Het was even wennen en dat droeg er wellicht toe bij dat we in de 1e wedstrijden nog niet als de beste versies van onszelf speelden.

De heren bezorgden het team een 1e overwinningspunt in de dubbel. En na een spannende 3-setter van Nicoline die gewonnen werd, kwamen we op stoom. De heren enkel werd overtuigend gewonnen als ook de mix van de Bas en Nicoline. Frank en Nan hielden de spanning erin met een achterstand van 16-20 in de 3e set. Maar het lukte en ze wonnen de wedstrijd.

Een beetje verrast en ook heel blij met de 6-2 overwinning, reden we die avond uit Wierden weer terug naar Deventer.

Update 15 juli 2021

Beste mensen,

Inmiddels hebben we een totaal nieuwe situatie met Corona. We kunnen weer spelen en mogen dat doen, mits we maar een registratie bijhouden van wie er allemaal is. Dat doen we uiteraard trouw.
Ondertussen is het helaas ook vakantie geworden en is ’t Haarhúùs dicht. De besmettingen zijn weer danig opgelopen, dus misschien is het beter ook om even niet te kunnen spelen. Natuurlijk zullen we het allen erg missen.
We hopen dat iedereen ondanks alles van een fijne vakantie kan genieten en zien elkaar graag weer in de week van 23 augustus.

Fijne vakantie allemaal en blijf gezond!

Update 14 december 2020

Lieve mensen,
(je gaat meer van elkaar houden als je elkaar een tijd niet ziet 😄)

Helaas hebben we zojuist weer kennis genomen van de toespraak van onze Minister President. Helaas waren zijn berichten niet goed.
We zullen de komende periode, tenminste tot en met 19 januari 2021, niet kunnen badmintonnen in ’t Haarhúùs. Dat begint dus direct vanaf nu.
Dat vinden wij natuurlijk heel vervelend, maar het is noodzakelijk om het geheel onder controle te krijgen. Wij sluiten ons dus uiteraard aan bij de genomen maatregelen. ’t Haarhúùs zal ongetwijfeld ook op slot gaan.

Natuurlijk wensen we iedereen wel vast – ondanks alles – fijne Kerstdagen toe. En natuurlijk een goed uiteinde en vast een voorspoedig 2021. We gaan er vanuit dat volgend jaar alles weer normaal zal worden en we elkaar weer veel zullen zien en kunnen uitdagen.

Hou vol, blijf gezond en pas een beetje op elkaar.
Tot gauw.

Update 8 december 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van premies Rutte op 8 december zijn er geen wijzigingen in het beleid. Derhalve blijven alle maatregelen zoals eerder afgekondigd van kracht.
Temeer daar het aantal besmettingen eerder lijkt toe dan af te nemen blijven wij als vereniging bij ons eerder ingenomen standpunt. We hopen uiteraard op spoedige verbetering.

Een overzicht van de leden van het bestuur en hun aandachtsgebieden

Arjan Jansen

Arjan is bereikbaar via voorzitter@svsbadminton.nl

Mark Bevers